Minőség, megbízhatóság - készülékek 1 év garanciával!

E cigaretta hírek

Az elektromos cigi reális alternatíva a leszokás felé

A dohányzás egy rossz, egészségtelen szenvedély, amitől a legtöbb dohányos maga is megszabadulna, ha tudna. Ezt persze könnyebb kívánni, mint megtenni, hiszen egy nagyon erős berögződésről van szó, amit még az elvonási tünetként jelentkező nikotinmentesszint csökkenés is megnehezít. A számtalan leszokást elősegítő módszer között van egy, amely számszerűen mérhető módon hatékonyabb a többinél, e pedig nem más, mint az elektromos cigi. A megnevezés persze félrevezető, hiszen csak jobb híján nevezik így, mert az elektromos cigi nem cigaretta a szó klasszikus értelmében. Nincs égés, nincsenek meg a cigaretta klasszikus összetevői sem, a hatásmechanizmusa és élettani hatása pedig teljesen különbözik a hagyományos dohányipari termékétől. Az elektromos cigi jelen pillanatban az általunk ismert leghatékonyabb leszoktató eszköz, amennyiben a leszokás alatt a hagyományos cigarettáról való leszokást értjük. 

<--break->

A használói közösség tagjainak beszámolói alapján az eszközre való sikeres áttérés és a hagyományos cigaretta használatának végleges elhagyása nagyon magas arányú. Az elektromos cigi tehát joggal nevezhető leszoktató eszköznek, még akkor is, ha ilyen besorolást csak az illetékes hivatal adhat. A kutatások szerint kilencvenöt százalékos leszokási arány több mint meggyőző lehet azoknak, akik komolyan gondolják, hogy tesznek valamit a maguk és a környezetük egészsége érdekében. Nagy előny, hogy az elektromos cigi a fokozatosságot biztosítja, ugyanakkor a leszokást megcélzó személynek nem lesz hiányérzete, hiszen a megszokott mozdulatokat és élményt nem kell nélkülöznie, valamint a nikotinmentesfüggőséget sem egyik percről a másikra kell felszámolnia, hanem lépésről lépésre. Az elektromos cigi tehát az az eszköz, amivel a dohányzás káros részétől megszabadulni akarók sikerre számíthatnak.

A hagyományos vagy az e cigaretta a jobb?

Erre a kérdésre nem is olyan egyszerű válaszolni, több okból sem. A hagyományos és az e cigi összehasonlítási jogát ugyanis dohányosok és nem dohányosok is a maguk szempontjából értelmezhetik. Az hogy melyik a jobb, attól függ elsősorban, hogy élvezeti vagy egészségügyi szempontot tartunk-e igazán mérvadónak. Felmerülhet az is, hogy mindkét szempontot egyaránt figyelembe vegyük, ebben az esetben viszont sok szempontból igazságtalan az e cigaretta és a hagyományos összevetése. A hagyományos cigaretta élvezeti értékét a nikotintartalom és a berögzült mozdulatsor összessége adja, vagyis ezek teszik kellemessé, élvezetessé a cigarettázást. Ugyanez a helyzet az e cigaretta esetében is, és itt már meg is hozhatjuk a döntést, hiszen ez utóbbi egyenértékű a hagyományos cigarettával ebben a tekintetben. 

Kiknek ajánlott az e cigi?

Azok, akik naponta megveszik a doboz cigarettájukat, gyakran szembesülnek a veszélyérzettel, és tudják, ideje lenne váltani. Bár az e cigi minden dohányos előtt egy ismert fogalom, joggal vetődhet fel a kérdés:  kiknek is ajánlott pontosan az e cigi? A szakértők véleménye ebben a kérdésben sem egységes, de a többség szerint az e cigi azoknak lehet hasznos, akik nem elsősorban a nikotin függőség miatt dohányoznak, hanem leginkább a feszültséget levezető matatás, a berögzült mozdulatsorok, és a jóleső pöfékelés az, ami részévé vált az életüknek. Az e cigi segítségével könnyedén el lehet felejteni a cigarettát, élvezetével, és legfőképpen a túlságosan is jól ismert káros hatásaival együtt. Ez persze nem azt jelenti, hogy akik próbálkoztak már nikotintapasszal, a nikotinadag csökkentésével, és nem jött össze nekik a dolog, ne is próbálkozzanak az e cigi kipróbálásával.... 

<--break->

Ez a zseniális, könnyen kezelhető és praktikus kis készülék hasonló érzetet ad, mint a hagyományos cigaretta, így egy kis odafigyeléssel, akarattal teljesen le lehet tenni az analóg cigit. Sokan idegenkednek elektromos eszközt a szájukba venni, ez viszont az esetek többségében csak az első " rágyújtásig " tart. Tudni kell, hogy az e cigi elektromos része teljesen veszélytelen, és a legtöbb dohányos akkor szembesül azzal, hogy egy elektromos eszközt használ, mikor jó hosszú idő után esetleg ki kell cserélni a cigi akkumulátorát. Mindez persze azt is jelenti, hogy a cigizéshez olyan helyen kell élni, ahol fel lehet tölteni időnként az akkumulátort, de ma már ez nem okozhat gondot senkinek. Összefoglalva, egyértelműen minden dohányosnak, leszokni, váltani akarónak ajánlott az ilyen típusú elektromos cigaretta, hiszem a szenvedély ugyanaz, csak a káros hatások tűnnek el.

Szempontok az elektromos cigi megítéléséhez

A közhiedelemmel és a szóhasználattal ellentétben tulajdonképpen az elektromos cigi nem cigaretta, hiszen valójában nem ég, így nem szabadul fel semmilyen fajta égéstermék. A „ füstjében " nincs szénmonoxid, nincs benne kátrány, s nincs benne az a nagyjából hetven féle káros kémiai vegyület, ami egy szál normál cigaretta elszívásakor kerül a tüdőnkbe. Persze vannak olyanok, akiket ez nem érdekel, a dolog anyagi része annál inkább. Jó tudni, hogy egy induló elektromos cigi készlet - minőségtől, mérettől függően 5 - 15 ezer forint. Legyünk rendkívül pesszimisták és számoljunk fel tizenegy darab integrált patron kazánt (ami 950 forint) és havi 50 ml utántöltő folyadékot (4500 forint). Bár nem igazán jellemző, de egy akkumulátort (4200 forint) is vegyünk a képzeletbeli kalapba, így biztosan nem becsüljük alá az elektromos cigi éves költségsorát. Nagyságrendileg 85.000 forintnál járunk. Most nézzük a hagyományos cigarettát. Napi egy dobozzal számolva az éves kiadásunk 401.000 forint.

A számok alapján kiszámolható, hogy mintegy 300.000 forint megtakarítás keletkezik, anyagilag mindenképpen megéri tehát váltani. Az elektromos cigi füstje egy ízvilágában roppant gazdag, ráadásul teljesen ártalmatlan vízgőz alapú egyveleg, mely tökéletesen idézi a cigarettafüst gomolygását, a tevékenységgel járó mozdulatokat, a pöfékelést. Rövid idő alatt annyira meg lehet szokni/szeretni az elektromos cigi használatát, hogy már nem is lesz igényünk a hagyományos cigarettára. De ez nem baj, hiszen sem önmagunknak, sem a környezetünknek nem ártunk vele, ráadásul pedig az elektromos cigi használatával egy roppant trendi és modern ember képét sugallhatjuk magunkról, és másokat is könnyedén rávehetünk a váltásra a káros cigarettáról az ártalmatlanra.

Tudnivalók az e cigaretta tulajdonságairól

A dohányzás akár tetszik akár nem a mindennapok része. Erről a nemdohányzók is tudnának beszélni, de természetesen a dohányosokat érinti a legjobban minden, ami a dohányzással összefügg. Így érthető módon ők azok, akiket az e cigi néven ismert eszköz a legjobban érdekelhet, hiszen szó szerint a bőrükre és a zsebükre menő dolog a dohányzás. Közhely, hogy a dohányzás káros az egészségre, mint ahogyan azt is, hogy a leszokás egy roppant nehéz folyamat, sokaknak nem is sikerül. Az évek során számos olyan módszerrel kísérleteztek, amely egyszerre egészséges és a dohányzás élményét is maradéktalanul visszaadja. Ezek a kísérletek összességében sikertelennek voltak mondhatóak, egészen az e cigaretta megjelenéséig, és villámgyors elterjedéséig. 

<--break->

Hitek és tévhitek az e-cigi kapcsán

Akik valaha kapcsolatba kerültek a dohányzással, törvényszerű módon elgondolkodtak már azon, miként lehetne leszokni róla, vagy legalább kevésbé káros módját megtalálni ennek a szenvedélynek. A sokféle lehetőség, ami ilyen esetben felmerül, valójában nem is olyan sok, és bizony egyik másik a legtöbbünk számára járhatatlan. Az egyik, ami viszont valós alternatíva az e-cigi. De mit is takar pontosan ez a megnevezés? Az e-cigi felépítése szerint egy több különálló részre szedhető, rendszerint valamilyen fémből készült cső, melyben egy párologtató, egy fűtő egység – ez az elektromos rész - valamint az ahhoz szükséges áramforrás és egy tartály található. Ez utóbbiban oldott állapotban a nikotin és más vegyi anyagok találhatók, valamint az oldószer, ami nem más, mint a propilén-glikol.

<--break->

Elektromos cigi, a jövő szenvedélyének eszköze

A dohányzás, mit annyi minden más emberi tevékenység nagy változásokon, fejlődésen ment keresztül az évszázadok folyamán. Tulajdonképpen ma már a megnevezés is kissé megtévesztő, hiszen nem csak dohányt szívnak az emberek mindenféle cigaretták, szivarok, pipák és egyebek segítségével, hanem sok más kedélyjavító anyagot is. Erre a legjobb példa az elektromos cigi, amely annak ellenére, hogy viszonylag rövid ideje elérhető tömegek számára, hamar nagyon népszerű lett. Az elektromos cigi népszerűségének egyik alapvető oka éppen a sokoldalúsága. A hagyományos cigarettáét készen kapjuk, abból se elvenni, se hozzátenni igazán nem lehet. Ezzel szöges ellentétben az elektromos cigi töltete, vagyis az e-folyadék tetszés szerint alakítható. Itt kizárólag az elektromos cigi tulajdonosa dönti el, hogy pontosan mit is szív, és a hagyományos cigarettával ellentétben tudhatja, és ellenőrizheti, mi kerül a szervezetébe.

Az e-cigaretta modern segítség a leszokáshoz

A dohányzás azok közé az emberi szokások közé tartozik, melyek végletesen megosztják a közvéleményt. Vannak, akik a totális dohányfüst mentességre esküsznek, és megvannak az alapos érveik is emellett. A másik tábor a szenvedélyes dohányosok tábora, akik semmi pénzért nem tudnak, és nem akarnak lemondani erről a szokásról. Az e cigaretta az az eszköz, amely ha nem is változtatja meg egyik, vagy másik tábor véleményét a dohányzásról, de mindenképpen sokat tesz azért, hogy például családon belül ne legyen vitatéma a cigifüst. Hogy hogyan? A válasz erre egyszerűbb, mint hinnénk. Az e cigaretta az ideális módszer a dohányzásról való leszokásra, főleg olyan emberek számára, akik nem tudják egyik napról a másikra letenni a cigarettát.

<--break->

Az e cigi hatása a szervezetre

elektromos cigiA közvéleményben (főleg a dohányosok körében) évek óta komoly vita dúl az e cigi élettani hatásairól, esetleges káros, vagy éppen semleges voltáról. A vita, mint az lenni szokott nem mindig nélkülözi az érzelmeket sem, de az érzelmek semmiképpen nem helyettesíthetik a tudományos érveket, még az elektromos cigaretta esetében sem. Kevés olyan dolog van, amit száz százalékos bizonyossággal kijelenthetünk az e cigi élettani hatásaival kapcsolatban, ezek viszont jól alátámasztott, tudományos tények. Ami biztos, hogy a nikotin éppen úgy bejut a szervezetbe ezzel a dohányzási móddal is, mit a hagyományos cigaretta, szivar, pipa, vagy bármilyen más módszer segítségével.

 

Az elektromos cigi története

elektromos cigarettaAz elektromos cigi sokkal rövidebb pályafutásra tekint vissza, mint hihetnénk. Az első, valóban használható elektromos cigaretta darab alig 2003-ban készült el, és mint sok minden másban, ebben is a kínaiak jártak az élen. A Hon Lik nevet viselő feltaláló, szinte természetes módon maga is láncdohányos volt, de ez nem jelenti azt, hogy tudatos módon készült volna az elektromos cigi feltalálására. Saját bevallása szerint az ötlet álmában jön, mikor is a köhögéstől fulladozva felébredt, kipattant az isteni szikra. Az úriembert minden bizonnyal az is motiválta, hogy édesapja tüdőrákban húnyt el, ő maga pedig el akarta kerülni ezt a sorsot.

Mint annyi más találmány esetében, most is a motiváció és a kreativitás vezetett az elektromos cigi kitalálásához. A feltaláló célja kettős volt, meg akarta őrizni ugyanis a dohányzás élvezetet nyújtó részét, ugyanakkor mellőzni akarta a káros hatásokat, vagy legalább is azok többségét. Az elektromos cigi ebből a szempontból már a kezdet kezdetén sikeresnek volt mondható, és gyakorlatilag mai napig ebben áll a lényege. Megadja a dohányosnak a tökéletes illúziót, ugyanakkor a káros anyagok java része nem jut a tüdőbe, így a véráramba sem. Az elektromos cigi útja a továbbiakban szinte diadalútnak értékelhető, hiszen a kiforrott változatát 2006-tól már Európában, 2008-tó

l pedig az Egyesült Államokban is bárki megvásárolhatta. Azóta az elektromos cigi számos változata és márkája elterjedt szerte a nagyvilágon, és komoly hasznot hozó üzletággá vált, akárcsak hagyományos változata.

Oldalak

Vásárlói információk

Visszatérő vásárlóink mindig

TÖRZSVÁSÁRLÓI  ÁRON,

INGYENES SZÁLLÍTÁSSAL

rendelhetnek, mely árakat a 

ZÖLD SZÍN JELÖLI! 

 

 

Akciós e-cigi termékek

Elektromos cigi akciók

 

NYEREMÉNYAKCIÓ !

A sorsolás: június 4  !

A nyeremény:

iJust S e cigi kitt

A kalapba azok kerülnek be, akik:

elektromos cigi nyertes

Az áprilisi szerencsés:

Kiss Alexandra

Budapest

 

 

KAPCSOLAT