Minőség, megbízhatóság - készülékek 1 év garanciával!

Elektromos cigi vs. analóg cigaretta környezetvédelemi megközelítésből

e cigi környezetvédelemBátran kijelenthető, hogy az elektromos cigire való áttérés a környezetre nézve is pozítiv megoldás. Több oka is van annak, hogy ezt az alternatívát környezetbarátnak nevezhetjük. Érdemes megemlíteni az e-cigaretta felépítését: patronjaik újrahasznosíthatóak, úgyanúgy a lítiummal töltött részek is, de ide sorolhatjuk a pára technológiát is, hiszen nem méreganyagokkal tele füstöt juttat a levegőbe, hanem párát. Összetevő elemei kizárják az olyan környezetszennyező anyagokat, mint a hamu, a cigaretta csikkek - amelyek nikotinmentest, arzént és más káros anyagokat tartalmaznak és eldobásukkal a méreganyagok a talajba, majd onnan a vizekbe kerülnek bele, így a növény-,  állatvilágot is veszélyeztetik. 

 
Szomorú tény, hogy a cigaretta csikkek jelentős részét teszik ki a világ szemetének, negatívum az is, hogy az emberek hajlamosak szétdobálni a csikkeket mindenfele, ez az elektromos ciginél nem áll fenn. Egy e-liquiddel töltött patron húsz darab ciginek felel meg körülbelül, ami a hagyományos cigi esetében 20 eldobott csikknek felel meg (egy cigaretta csikk lebomlása kb. 15 évet vesz igénybe). Tény, hogy a hagyományos cigaretta több ezer kémiai anyagot tartalmaz, ezek nagy részéről már bizonyított, hogy károsak és veszélyeztetik mind a dohányosokat, mind a passzív dohányosokat. Elkerülhetetlen, hogy dohányosok környezetében lévő nem dohányosok is kapjanak a kilélegzés által a levegőbe kerülő szénmonoxidból.
 
Felmerült a vád is, mely szerint az elektromos cigit gyártó cégek erősen szennyezik a környezetet, az igazság viszont az, hogy ők sem szennyezik jobban, mint bármely más gyár és ha nem elektromos cigit gyártanak éppen, akkor belefognak valami másnak a gyártásába.
 
Összességében kijelenthetjük, hogy az elektromos cigi környezetbarát alternatívája a dohányzásnak...
 

Vásárlói információk

Visszatérő vásárlóink mindig

TÖRZSVÁSÁRLÓI  ÁRON,

INGYENES SZÁLLÍTÁSSAL

rendelhetnek, mely árakat a 

ZÖLD SZÍN JELÖLI! 

 

 

Akciós e-cigi termékek

KAPCSOLAT