Minőség, megbízhatóság - készülékek 1 év garanciával!

E-cigi VS. Elf-bar, avagy mit érdemes róluk tudni

Az e-cigarettát 2003-ban fejlesztette ki egy kínai vállalat, amely igen rövid idő alatt az egész világon népszerű lett. Közkedveltségét annak köszönheti, hogy ez a termék a cigarettával ellentétben nem a dohány füstjét juttatja a szervezetünkbe, hanem a benne lévő folyadék gőzét. Míg a cigaretta ég, addig az e-cigi csak párolog. Ennek köszönhetően az emberek gyorsan rájöttek, hogy „egészségesebb”, mint a hagyományos cigi, ráadásul még trendi is. Rengeteg féle variációban elérhető. Lehet vékony, vastag, színes, világító stb…. Ráadásul mi magunk választhatjuk meg, hogy milyen folyadékot használjunk benne. Vannak nikotintartalmú liquid-ek és nikotinmentes e-cigik, melyeket különböző ízesítésben lehet kapni. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően terjedt el ilyen gyorsan ez a termék.  

 

Az e-cigi elterjedésének legelején azért is volt kiváltságos, mert míg a hagyományos cigarettát nem lehetett szívni zárt terekben, addig az e-cigit igen, azonban ez mára már megváltozott, ugyanis egy törvényi szabályozásban foglaltak szerint, ahol nem szabad dohányozni, ott nem szabad e-cigit se szívni. Azoknak, akik szeretnének a cigarettáról leszokni, de nehezen megy számukra, ez az e-cigi nagyon ajánlatos, már csak azért is, mert a leszokásnál a legnagyobb nehézséget a megszokás okozza. Az ebéd utáni rágyújtás, tea vagy kávé mellé stb…, de az e-cigi segítségével ezek a kezdeti leszokásnál megmaradhatnak, hiszen míg szervezetünket hozzá szoktatjuk az egyre kevesebb nikotinhoz, közben ezeket a szokásokat megtarthatjuk. Mivel lehet nikotin mentes folyadékot is kapni, így ezzel könnyebben leszokhatunk a dohányzásról. Vannak már olyan folyadékok, amelyeket mi magunk készíthetünk el, így akár az ízesítés erősségét vagy a nikotin mennyiségét is mi dönthetjük el az e-cigi használatakor. Az elektromos cigaretta egy „rágyújtás alkalmával” körülbelül 10-15 slukkot szippantunk belőle, ami 0-1 mg nikotint jelent, tehát jóval kevesebb nikotint tartalmaz, mint egy normális cigaretta.  Egy átlagos fogyasztó (amennyiben lehet így kategorizálni) egy 10ml-s liquid-et egy hétig is szívhat, ami jóval költséghatékonyabb, hiszen ha napi egy doboz cigarettával számolunk, akkor gyorsan rájövünk, hogy mennyit is lehet spórolni az e-cigi használatával. Röviden összefoglalva ez egy nagyon szuper kis találmány, olcsóbb, kevesebb káros anyagot juttat a szervezetbe, saját magunk állíthatjuk össze az aroma és nikotin tartalom szerint és még dizájnos is.

 

Persze mint minden terméknek, ennek is fellépett a piacon egy versenytársa, még pedig Elf bar néven. Ez az eszköz is igen hamar közkedvelt lett a piacon, hiszen ez egy eldobható eszköz, nem kell „bajlódni” az utántöltéssel, vékony, ezáltal könnyen elfér akár a zsebünkben, valamint szintén különböző színekben kapható.  Az elf bar is az elektromos cigaretták közé sorolható, hiszen ugyanazon elven működik, itt is a gőzt szívja el a fogyasztó. Működési elvében szinte teljesen megegyezik az e-cigivel. Ez az eszköz 2ml liquid-et tartalmaz, mely körülbelül 1500 slukknak elegendő, vagyis olyan 4 doboz cigarettának megfelelő mennyiségű, de vannak olyanok is, melyek 600 slukkosak. Mielőtt elfogy belőle a folyadék, egy kék villogással jelez felénk az eszköz, s ez után már nem lehet használni. Szívásra azonnal automatikusan bekapcsol, ami egy igen jó kényelmi funkciót ad a használója számára. Mint az e-cigi, úgy ez is különböző ízesítésekben kapható, az ára körülbelül két doboz cigaretta árának felel meg, így átszámolva ezzel is pénzt spórolhatunk, bár árban az e-cigi mégis kedvezőbb. Továbbá szintén fellelhető a nikotinos és a nikotin mentes változat is. A termék alkalmazása, ahogy fentebb is írtam, igen egyszerű. A csomagolás eltávolítása után csak a kupakkal ellátott végéről kell eltávolítani az áttetsző védő tokot és már el is lehet kezdeni használni a terméket. Szívásra a készülék egyből működésbe lép. Használat után az elektromos cigarettát környezetbarát módon ártalmatlanítsa és ne szennyezze vele a környezetét! A terméket nem kell kikapcsolni vagy újraindítani, hiszen automatikusan be és használat után kikapcsol. Összegezve az elf bar, igen erős versenytársa az e-ciginek, azonban fontos tudni, hogy míg az e-cigarettába lévő nikotint akár magunk is szabályozhatjuk, addig az elf bar-ban egy adott mennyiség van. Egyes vizsgálatok szerint az elf bar-ban fellelhető nikotin tartalom akár 16 doboznyi cigaretta nikotin tartalmával lehet megegyező, ami belegondolva is iszonyat mennyiség. Ez az egyik fő oka, hogy ezt a terméket Magyarországon szinte azonnal be is tiltották, hiszen használója nem tudja szabályozni, hogy egy alkalommal mennyi nikotint szív el. Ezért különösen veszélyes, hiszen a hirtelen nagy mennyiségben beszívott nikotin mellkasi fájdalmat, szédülést, hányást vagy akár vérköpést is okozhat. A nagy mennyiségű nikotin miatt ez az eszköz sokkal hamarabb okoz függőséget, így aki ezzel kezdené a dohányzást, mert trendi az ne tegye, hisz hamar függővé válhat. Nem beszélve a számos megbetegedésről, habár nagyon sok előnye van a rendes cigarettával szemben, mégis azt mondanám, hogy ez az eszköz sem egészséges.

Ahogy szinte ma már mindent, úgy ezeket a készülékeket is hamisítják, melyekről csak az ízük alapján lehet megállapítani, hogy utánzatok. Egy ilyen hamisítvány még káros anyagokat is tartalmazhat. Habár az e-cigit és a belevaló liquid-et is hamisítják, mégis sokkal nagyobb biztonsággal lehet vásárolni, főleg, ha mi magunk állítjuk össze a folyadékot.

 

 

Mind az e-cigi, mind az elf bar nagyon divatos eszköz, és főleg a fiatalok körében elterjedt. Míg az e-cigivel foglalkozni kell (tisztítani, után tölteni), addig az elf barral nincs semmi dolgunk csak meg kell vennünk. Viszont, az e-cigi eszköz élettartalma sokkal nagyobb, csak a folyadékot kell megvennünk, míg az elf bar esetében, ha kifogy akkor eldobjuk, így az e-cigiről elmondható, hogy sokkal költséghatékonyabb. Mindkét eszköz trendi, különböző színekben és ízesítésekben lehet kapni, de szerintem itt is az e-cigaretta van előnyben, hisz itt még a méretét is megválaszthatjuk saját ízlésünk szerint. Az elf bar használata egyszerűbb, nem kell rajta semmilyen gombot megnyomni, mint vetélytársánál. Mindkét eszköz ugyanazon elven alapszik, és mind kettő ízesített folyadékkal van ellátva. Az elf bar esetében lehet választani a 600 és az 1500 slukkos termék közt, az e-ciginél pedig a folyadékot ml-re adják, melyek 10 és 30 ml-ek is lehetnek. Ár/érték arányban sokkal jobbak a hagyományos cigarettánál viszont az e-cigaretta olcsóbban jön ki, mint a legújabb társa, ha csak a folyadékot nézem, bár hosszútávon a készülék ára is megtérül. Az elf barnak sokkal intenzívebb, édesebb íze, ami miatt igen kellemes hatást kelt azoknál a használóknál, akik szeretik az ízesített „cigarettát”. Akik hozzászoktak az e-cigi használatához azoknak az elf bar nem biztos, hogy kedvencük lesz, hiszen ennek összetételét nem tudják szabályozni, ezáltal nem a megszokott hatást kapják.

Mind a két termék az elektromos cigaretták közé tartozik, és mind kettőnek megvannak a saját előnyei és hátrányai is. Az elmondható mindkettőről, hogy egyik sem tartalmaz kátrányt, már emiatt is „egészségesebbek” a hagyományos cigarettáknál. Azonban mivel az elf bar még új keletű, ezért még számos egészségre káros hatása nem ismert, nem befolyásolható a szervezetbe jutott nikotin mennyisége, és egyes kutatások szerint a fiatalok körében sokkal hamarabb függőséget okoz, mint a normál cigaretta. Nagyon jó találmány, azonban ez még kezdetleges, és nem utolsó szempontból illegális is, ráadásul a hamisítványoknak köszönhetően még veszélyesebb is, hisz nem tudni, hogy mit is tartalmaz.

Az e-cigi sokkal megbízhatóbb, hiszen mi vásároljuk meg a szükséges liquid-et, ezáltal pontosan tudjuk, hogy mi kerül a szervezetünkben, ugyan ezt sem mondanám kimondottan egészségesnek, de azért sokkal jobb, mint a hagyományos cigaretta.

Az internetet kutatva, mindkét termékről található bőven információ a negatív és pozitív tulajdonságokról, ki szerint az egyik, ki szerint a másik a jobb. Az biztos, hogy ennek az elektromos cigaretta forgalmazására is vannak jogi szabályozások, pl.: használatát tekintve, ezt sem lehet szívni olyan helyen, ahol tilos a dohányzás, valamint a nikotin tartalmú folyadék forgalmazására is megvannak a szigorú szabályok.

Minden ember egyénisége és felhasználási szokásai mások, ezért nem lehet 100 %- ig állítani, hogy az egyik vagy a másik a jobb, ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.

 

Egy pillanat erejéig tekintsünk az elf bar-ra úgy mintha legális lenne. Összehasonlítva a két terméket, saját véleményem szerint az e-cigi sokkal megbízhatóbb ráadásul divatosabb eszköz (a mi nap láttam egyet amelyik oldalán egy tetszőleges kép volt). Nagyon tetszik, hogy én állítom be az aroma és nikotin mennyiséget. Az elf bar esetében sajnos ez a lehetőség nincs meg, viszont ami szimpatikus benne, hogy könnyen elfér a zsebembe és nem kell a tisztítással meg a töltéssel „bajlódni”. Ez egy igen egyszerű kis ketyere, amit használat után csak úgy el lehet dobni (bár szerintem ez annyire nem környezetbarát megoldás). Az e-cigi esetében viszont sokkal jobban érzem a „füsthatást”, az elf bar-nál ez annyira nincs meg, 2-3 slukk után már nyúlnék is a rendes cigi után, hogy meglegyen a dohányzás érzete.  Nagyon sok embernél, akik az e-cigarettát használják, azoknál az általam „bajlódásnak” nevezett folyamatokat élvezettel teszik meg. Látom, ahogy maga a tisztítás kikapcsolja, megnyugtatja őket, jó érzéssel ápolják a készüléket, és külön örömmel állítják össze a folyadékot. Ezt a pluszt az elf bar nem tudja megadni, viszont a „lusta” emberek számára tökéletes.  Ami még megfigyelhető, hogy valamiért az elf bar inkább a fiatalabb korosztálynál lett nagyon elterjedt, bár ugyanúgy használják mások is, de összeségében a fiatalok nagy kedvence, míg az e-cigit ilyen szempontból nem lehet bekategorizálni. Ráadásul míg az elf bar esetében csak a slukk mennyisége között válaszhatunk az e-cigaretták esetében rengeteg eszköz található, van olyan, amelyek kifejezetten kezdőknek javasolt, és van, ami már egy igen komoly kategória, az igazán hozzáértők számára, így bőven van választási lehetőség ennél a terméknél.

Na de száz szónak is egy a vége, számomra az e-cigi egy sokkal szimpatikus eszköz, de tényleg döntse el mindenki maga, hogy kinek mi tetszik, bár nem győzöm hangsúlyozni, hogy az elf bar illegális, így inkább mellőzzük a használatát!

 

 

Megnyitott a cbdcenter.hu, ahol kannabisz CBD olajok, cseppek kaphatók kedvezményes áron. Az oldalon találsz még CBD kapszulákat, sprayket, teákat és krémeket, továbbá gyógygombákat.

 

Vásárlói információk

Visszatérő vásárlóink mindig

TÖRZSVÁSÁRLÓI  ÁRON,

INGYENES SZÁLLÍTÁSSAL

rendelhetnek, mely árakat a 

ZÖLD SZÍN JELÖLI! 

Törzsvásárlói tájékoztató

 

 

Akciós e-cigi termékek

KAPCSOLAT

 

 

Partnereink