Minőség, megbízhatóság - készülékek 1 év garanciával!

Üdvözöljük az elektromos cigi világában!

 
ALLinONE csomag Freemax Galex Nano kit LCD POD ecigi készülék

 

KEZDŐ VAGY?

 

 

 
Az elektromos cigaretta - e cigi, elektromos cigi, e cigaretta -,  világa  egy szép új világ (!), s nem azért mert utópisztikus, h
anem azért mert reális alternatívát kínál a dohányzás helyett.
Mint ahogyan a regényben, itt is az élvezeteké a főszerep, az egészség rombolá
sa nélkül. Az e cigaretta  füstje egy ízvilágában gazdag, ártalmatlan vízgőz alapú egyveleg, mely teljesen idézi a cigarettafüst gomolygását, a tevékenységgel járó matatást, pöfékelést
Rövid idő alatt annyira meg lehet szokni/szeretni az elektromos cigaretta használatát, hogy szinte le sem tesszük. De ez nem baj, sem önmagunknak, sem a környezetünknek nem ártunk vele...
 
Az alábbiakban tarts velem egy kis kalandozásra az elektromos cigaretták világában, ismerd meg az alapokat - döntsd el, hogy tudsz -e együtt élni evvel a megoldással! Magam sok fajtát kipróbáltam, bosszankodtam, költöttem a pénzem fölöslegesen! Tapasztalataim alapján ajánlom Neked az eGo típusú elektromos cigaretta készleteket - tartják azokat a minőségi paramétereket, amiket a gyártó ígér.
 
Az elektromos cigaretta azoknak lehet hasznos, akik nem elsősorban a nikotinmentes függőség miatt dohányoznak, hanem leginkább a matatás, a berögzült mozdulatsorok, a jóleső pöfékelés az, ami részévé vált az életüknek. Egyértelműen kimondható, hogy aki a gyönge cigiket szívja, az nem függő. Persze jólesik, persze kell is, de a függőségtől ez messze van!  Aki elszív napi egy/ két doboz piros Marlborót, nos Ő az, aki erősen nikotinmentes függő. Számára az elektromos cigaretta használata nagy kihívás. Akik viszont a gyengébb cigarettákat szívják, azok számára ideális megoldás, hiszen az érzet közel ugyanaz... Az elektromos cigaretta segítségével könnyedén el lehet felejteni a cigarettát, élvezetével, káros hatásaival együtt. Az elektromos cigaretta hasonló érzetet ad, egy kis odafigyeléssel, akarattal teljesen le lehet tenni az analóg cigit.  
Az akkumulátorok élettartama általában fél év, ami napi 300 - 600 slukkos használat mellett igaz - ami természetesen függ az akkumulátor nagyságától. Ez bőven fedezi a napi egy doboz cigarettát szívók igényeit. Persze, a használat függvényében arányosan változik az élettartam. 
A patronok rövidebb idő alatt elfáradnak, a fent említett gyakoriság mellett egy bő hónapot bírnak ki. Általában. 
A modernebb patronok kazánrésze cserélhető - nem csak az, gyakorlatilag minden alkatrészük -, így költséget tudsz megtakarítani!
 
Maga az elektromos cigaretta egy akkumulátorból és egy patronból áll, mely patron tartalmazza azt a fűtőszálat, mely elpárologtatja az e liquidet. Az e liquid - elektromos cigaretta utántöltő folyadék -, tartalmazza azt az egyveleget, ami pótolja a cigarettafüst által keltett érzeteket.   
Kezdjük az elektromos cigaretta energiaforrásával, az akkumulátorral..
Több gyártmány létezik, mi a Vision cég eGo termékivel alakítottunk ki jó viszonyt. Ezek az akkumulátorok akár fél évig is bírják, közel 500 feltöltésnél kezd el vészesen fogyni az erejük, ami igen kiváló értéknek mondható. Az E Vapor által gyártott akksik is hasonló - ha nem jobb -, paraméterekkel rendelkeznek, így ezeket is bizton ajánljuk. Névértékben négy nagy kategória létezik: 650, 900, 1100, 1300 mAh áramerősséggel. Léteznek természetesen más típusok, gyártmányok is, a paletta nagyon széles. 
Ezek az adatok terhelés nélkül, közbenső állapotban igazak, de kis szórással valahol itt van az átlag erő. Értelemszerűen a kicsi akksi sokkal gyorsabban lemerül, mint a nagyobb testvérei. Általánosságban elmondható, hogy a legnagyobb ( 1300 mAh ) aksi még a legelvetemültebb bagósokat is kielégíti, egész napos használattal. Színvilágukban alapvetően feketék vagy krómozottak, de természetesen léteznek színes változatok is - leginkább hölgyek számára. Léteznek változtatható feszültségű ( spinner ) akksik is, használatuk egyszerű, töltésük megegyezik a normál akkumulátorok töltésével.
Az akkumulátor az egyetlen olyan dolog, aminek a vásárlásánál észnél kell lennünk, mert az olcsó, utángyártott cuccok nem sokáig bírják,működési garancia sincs rájuk, nincsenek bevizsgálva, stb... -  így drágább lehet a leves, mint a hús!  :)
Saját tapasztalatom alapján ezt a termékkört javaslom annak aki csalódás, garanciális rohangálás, bosszankodás nélkül akarja élvezni az elektromos cigaretta használatát.
E mögött a termék mögött sok éves tapasztalat, kiforrott műszaki háttér, megbízható működés áll. 
Amennyiben mégis probléma támad a készülékkel - mert ez sajnos nem zárható ki -, akkor saját szervizünkben orvosoljuk a gondot.
 
Miután megvagyunk az akksival, ugorjunk az elektromos cigaretta  következő alkotóelemére, a patronra. Két fő része van, a liquidtér és a párologtató.
Feladata az, hogy a folyadékot elpárologtassa, evvel idézve elő a cigarettafüst érzetét. Egyszerűen működik, képzeljük el azt, hogy az áram hatására a fűtőszál felhevül, s a hő párologtatja el a folyadékot. Ez azért nem teljesen így van, mikrohullámok, rezgések is közrejátszanak a dologban.. Több fajta megoldás létezik, van alsó fűtőszálas, felső fűtőszálas, dupla, sőt tripla fűtőszálas is.
Jellemzően az egy, sorba kötött fűtőszál az elterjedt, lévén a több spirál több áramot is igényel, így az akksi egy töltéssel elérhető üzemideje jelentősen csökken. 
Ez az alkatrész a legkényesebb mind közül, használat közben egy idő után elfárad, ami elsősorban a rárakódó, ráégő szennyeződések miatt van. Tisztítása ugyan lehetséges, de nagyon macerás munka. 
A liquidtérrel szemben egy alapvető követelmény van, nevezetesen az, hogy ne szivárogjon. Ezt többszörös szilikon gyűrűs tömítésekkel érik el, általában hiba nélkül.
Változatként szóba jöhet még a fűtőszál elhelyezkedése. Léteznek alsó és felső elhelyezkedésű kazánrészek, mindkettő használható.
A felső kazánnál ügyeljünk arra, hogy az úgynevezett kanóc hosszú legyen, lévén ez az anyag szívja fel a liquidet a fűtőszálhoz. Rövid kanóc esetén előfordulhat az, hogy amennyiben nem döntjük meg időnként a készüléket, a fűtőszál elégeti a kanócot, mivel az nem kap folyadékot.
Általánosságban véve is figyeljünk oda arra, hogy a kanóc soha ne száradjon ki.!Ennek érdekében a patront ne fogyasszuk ki teljesen, mindig legyen benne egy kis folyadék - mielőtt kifogyna, töltsük fel! Ha a porlasztófej megég, akkor cserélni kell, mert rossz, égett íze lesz a gőznek! 
A rárakódó és/vagy ráégő szennyeződések ellen fűtőszál védtelen, s miután ez a réteg elég vastag lesz ahhoz, hogy szigetelőként működjön - a huzal nem adja le azt a hőt, ami szükséges a tökéletes párologtatáshoz - így kevesebb lesz a gőz. Amikor ez már érezhetővé válik, akkor mondjuk azt, hogy elfáradt a kazán.
Ilyenkor kell cserélni vagy tisztítani. Manapság már kevesen bíbelődnek a tisztítással, lényegesen egyszerűbb a kis költséggel, gyorsan, egyszerűen megodható porlasztócsere, amivel egyszerre cseréljük a fűtőszálat illetve a kanócot, üvegszálat is!
 
Az általunk forgalmazott eGo típusú elektromos cigaretta akkumulátorokkal kompatibilis patronok:
EGO BCC - A teljesen új fejlesztésű, új minőségi kategóriát képező BCC rendszerű kazánok közül a kisebbik, az 1.6 ml űrtartalmú alsó kazános jelenik meg a kínálatunkban. Alig pár hete van a piacon, de máris tarol. Rendkívüli ízvisszaadás, bő füstképzés jellemzi ezt az analóg cigaretta élményre legjobban hajazó készüléket. Fogyasztása nagyobb, mint a Helix kazáné, de az élmény is jobb...  2.2 Ohm ellenállású fűtőszállal szerelték.  
EGO V3 Turbo - jó minőségű, rendkívül gazdag füstképzésű kis készülék, 2.4 Ohm ellenállású fűtőszállal, felső kazánrésszel, hosszú kanóccal. Nem, vagy csak nagyon körülményesen javítható.
EGO V3 HELIX - Napjaink egyik legjobb kazánja, gazdag füst és íz élménnyel, felső kazánnal, hosszú kanóccal. Hallatlan előnye az, hogy szétszedhető, így a tisztítása egyszerű. Cserélhető porlasztórésszel rendelkezik, melyek közül még ellenállás értéket is tudunk választani. Az ellenállás erőssége az izzószál hőmérsékletét befolyásolja, így el tudunk érni az átlagnál magasabb hevítési hőfokot is. Értelemszerűen az akkumulátor élettartamának a rovására... Számtalan színkombinációban kapható, gyakorlatilag minden alkatrész cserélhető rajta.
EGO KANGER T3 - Ez a patron alsó fűtőszálas, masszív, időtálló darab, érzésre teljesen más, mint a V3. Sokkal több levegőt szív, nincs akkora légellenállása, a füstképzése mégis remek! A füstje hidegebb, kicsit az arab pipákra hajaz... Kazánrésze cserélhető.  
ASPIRE BDC - Dupla alsó fűtőszálas patron, 1.8 Ohm eredő ellenállással. Különlegessége az, hogy a fűtőszálakat és a bennük futó üvegszálakat vatelinbe ágyazták, mely megnehezíti azt, hogy az üvegszál megégjen - mintegy liquid pufferként működik.
 
Most jöjjön a töltelék - az úgynevezett e liquid , a szlengben egyszerűen csak leves, ami az elektronikus cigaretta " töltőanyaga "!
Az E liquid egy vegyes bázisú folyadék, mely két fő alkotóelemből áll, nevezetesen a propilén glikolból ( PG ) illetve a növényi glicerinből ( VG ).
A kettő keverési aránya határozza meg a liquid tulajdonságát, ti. a PG jobban hordozza az ízt, a VG pedig sokkal több gőzt ad. 
Az általam legjobban kedvelt folyadék összetétele 30/70 PG/VG, ami az úgynevezett füstbajnok kategória.
Az aromák, ízanyagok tárháza a szó szoros értelmében véve  -  végtelen.
Sok gyártó nikotinmentest is tesz az folyadékába, csökkentve evvel a nikotinmentes elvonás tüneteit az erős dohányosoknál. Többféle erősség létezik.
Magyarországon az illetékes minisztérium véleménye szerint a nikotinmentes gyógyszer, s mint ilyen - engedélyköteles. Árusítása jelenleg - mivel nem rendelkezik gyógyszerészeti engedéllyel -, szabálysértésnek minősül, július elsejétől azonban már bűncselekmény - a birtoklása is, amennyiben meghaladja az egyéni szükségletet -, ami 3 - 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Vélhetően a magyarországi piacról a nikotinmentes tartamú liquidek ki fognak kopni....
Magam már régóta nem használok az elektromos cigaretta utántöltésére csak mentes folyadékot, a nikotinmentesosról már leálltam. Egy idő után egyszerűen nem ízlett..
Sokan mondják, hogy ha pár napig csak az elektromos cigarettát szívják, utána az analóg elviselhetetlenül büdös...
 
Végezetül:
Az elektromos cigaretta segítségével rengeteg ember tudja letenni az analóg cigarettát, de legalábbis egy - két szálra mérsékelni a napi adagot.
S aki ráérez a cigaretta nélküli létre - hosszú évek bagózása után -, az tudja, hogy az elektromos cigaretta nagyon nagy segítség.
Talán a leghatékonyabb az összes leszoktató kezelés közül. 
 

 

 

Megnyitott a cbdcenter.hu, ahol kannabisz CBD olajok, cseppek kaphatók kedvezményes áron. Az oldalon találsz még CBD kapszulákat, sprayket, teákat és krémeket, továbbá gyógygombákat.

 

Vásárlói információk

Visszatérő vásárlóink mindig

TÖRZSVÁSÁRLÓI  ÁRON,

INGYENES SZÁLLÍTÁSSAL

rendelhetnek, mely árakat a 

ZÖLD SZÍN JELÖLI! 

Törzsvásárlói tájékoztató

 

 

Akciós e-cigi termékek

KAPCSOLAT

 

 

Partnereink